BIM-Krav

Lär dig ställa rätt krav för att få tillbaka det du förväntar dig. Vi behöver inte all information, vi behöver rätt information!


Det är avgörande att 2D ritningar och 3D/BIM modellerna skapas så att de enkelt kan återanvändas av andra. Det är också mycket viktigt att ställa rätt krav. Vi behöver rätt information, inte all information.


Med Vico Office kan våra kunder ofta ställa lägre krav än när man använder andra system och metoder. Anledningen till det är bl.a den stora flexibiliteten i Vico Office gällande gruppering och namngivning av mängdposter men inte minst den kraftfulla platsindelningen. Du kan fritt klyva och platsindela 2D ritningar och 3D/BIM modellerna utan att påverka projektörens arbete. De behöver inte längre littrera/namnge objekt beroende på var de befinner sig vilket sänker tröskeln och kraven och inte minst kostnaden i projekteringen.


Vi har lång erfarenhet av 3D/BIM modellering, sedan 1995, och delar gärna med oss av våra erfarenheter för att hjälpa branschen, kostnadsfritt. Vi inser att implementeringen av Vico Office och 5D BIM är så mycket enklare om alla förstår de enkla små greppen som behövs för att lyckas, det är inte raket forskning!


Vi har därför skapat en bild, lättläst bild, som skall illustrera de absolut viktigaste kraven som skall ställas och följas vid skapande av 3D/BIM modellerna. Du kan även ladda ner PDF:en här. Allt för att underlätta för branschen att öka takten mot en digitalisering med hjälp av BIM!


Några saker att ha lite extra koll på:

  • Koordinathantering
  • Modelleringsteknik
  • Namngivning av byggdelar, t.ex BSAB, BIP-koder (TypeID, BSABe, BSABwr och BSABs), CoClass osv
  • Detaljnivåer - LOD (level of detail), uppfunnet av Trimble!
  • Filformat - original och IFC

Du kan också ladda ner Graphisofts BIM manual här.


Nedan kan du lära dig mer om hur Vico Office kan stötta dig i BIM samordningen samt boka dig på någon av de kurser vi erbjuder.